Starten met Gamen & Draagvlak creeren

Om te starten met gamen op jouw vereniging kun je een klein onderzoek uitvoeren onder je leden. Zo achterhaal je de gamebehoeften en -interesses van je leden en kan je op basis hiervan een goed activatie plan maken wat past bij jouw club. Middels TypeForm of Google Forms kun jij gemakkelijk en gratis een enquête uitzetten onder jouw leden. Beide tools zijn gemakkelijk te vinden via je internetbrowser. Hieronder vind je een aantal voorbeeldvragen.

  – Console | zodat we weten of er gespeeld wordt op een Playstation, Xbox of Nintendo Switch
  – Favoriete Game | zodat we weten welke games we ‘moeten’ gaan aanbieden
  – Motief gamen | zodat we kunnen inspelen op de motivatie van gamers
  – Moet de vereniging deelnemen aan game competitie? | zodat we weten of er behoefte is aan deelnemen aan een esportscompetitie


Geen tijd voor een enquete of onderzoek? Bekijk onze resultaten om draagvlak binnen je vereniging te creëren:
  – Console | +/- 80% van de jongeren speelt op Playstation, 20% op de Xbox One.
  – Game | 30% van de jongeren speelt FIFA, 21% speelt Fortnite, 13% Minecraft en 11% GTA.
  – Langer op de club | 73% van de leden van sportclubs geeft aan dat zij langer op de club blijven als hij/zij kan gamen.*
  – Game corner | 91% van de leden van sportclubs geeft aan dat hij/zij een game corner een goed idee vindt.*


*Bron: Onderzoek van WePlay bij 190 respondenten onder diverse verenigingen.

Skill program

Inventarisatie
Ontdek wat esports & gaming kan betekenen voor jouw vereniging. Start met een klein onderzoek of bekijk de resultaten van het algemene onderzoek om optimaal in te spelen op de behoeften van jouw leden.
Laat je inspireren door deze menukaart en organiseer jouw eerste game activiteit. In dit overzicht vind je naast de activiteiten ook concreet de prijs en met welke partij je contact kan opnemen.
Aan de slag
Waar bestaat die organisatie uit en wie krijgt welke rol? Hoe betrek je ieder in zijn kracht en welke partijen kunnen je mogelijk ondersteunen. Bekijk dit skill program en kom direct te weten wie jou kan helpen!
Communicatie speelt een grote rol in de slagingskans van esports & gaming op jouw vereniging. Leer meer van allerlei handige tips hoe jij zowel leden als niet-leden/stakeholders het best kan bereiken.
Structureel
Nadat iedereen enthousiast is op de club is het ook van belang dat er genoeg financiële middelen zijn. Bekijk deze pagina voor meer informatie.
Wil je structureel aan de slag met esports & gaming op jouw vereniging? Dan is de game corner de oplossing voor jouw vereniging.
Good to know
Om jullie als vereniging verder op weg te helpen delen wij de 6 geleerde lessen van de Rotterdam Gate Games.